Rovaniemen Reippaan kilpanyrkkeilykurssi lapsille ja nuorille käynnistyy elokuun lopussa

Kilpanyrkkeilykurssin mainos

Rovaniemen Reipas käynnistää kilpanyrkkeilykurssin lapsille ja nuorille elokuun lopussa. Kerran viikossa keskiviikkoisin klo 17.00 kokoontuvalle kilpanyrkkeilykurssille ovat tervetulleita kaikki nyrkkeilystä kiinnostuneet yli 9-vuotiaat tytöt ja pojat. Harjoittelu antaa valmiudet osallistua kilpailemiseen valmistavaan harjoitteluun.

Suomen nyrkkeilymenestys kesäolympialaisissa on uutisten mukaan aiheuttanut tungosta nyrkkeilyryhmiin eri puolilla Suomea. Pronssimitalin toivotaan innostavan lajin pariin myös lisää nuoria.

 - Uskon, että Potkosen menestys vaikuttaa positiivisesti osallistujamääriin, koska laji on saanut hyvää mainosta! povaa kilpanyrkkeilykurssin vetäjä Samuli Leppiaho.

Kiinnostusta laji on ehtinyt jo herättääkin lapsille ja nuorille kevään ja alkusyksyn aikana pidetyissä lajiesittelyissä kouluilla ja Reippaan omalla nyrkkeilysalilla.

Kilpanyrkkeilykurssilla aloittavat nuoret ovat asiantuntevissa käsissä. Leppiaholla itsellään on mittava ura sekä amatööri- ja ammattinyrkkeilyssä. Toistakymmentä Suomen mestaruutta juniorina ja aikuisena saavuttanut Leppiaho meni nyrkkeilysalille isoveljen mukana ensimmäisen kerran 6-vuotiaana, ja otteli ensimmäisen nyrkkeilyottelunsa 8-vuotiaana. Amatööriuralla otteluita kertyi lopulta liki 150 ja ammattilaisena pitkälle toistakymmentä. Leppiaholla on lisäksi useita maaotteluedustuksia. Lähihoitajana työskentelevä Leppiaho on keskittynyt nyrkkeilyssä viime vuodet valmennukseen. Lajissa häntä kiehtoo edelleen juuri itse kilpailutilanne.

- Varmaan voi sanoa, että nyrkkeilyssä voittaminen tuntuu paremmalta kuin monessa muussa lajissa, toteaa Leppiaho.

Nyrkkeilyssä kisataan syntymävuoden mukaan määräytyvissä ikäluokissa ja niiden sisällä vielä painoluokissa. Nuorimmat ottelevat taitoa ja teknistä osaamista painottavilla tekniikkanyrkkeilysäännöillä. Nyrkkeily on taito- ja tekniikkalaji, joten harjoituksissa keskitytään kunnon kasvattamisen lisäksi nimenomaan oikeanlaiseen tekniikkaan.

- Kilpanyrkkeilykurssikurssilla painottuu lajin teknisen osaamisen harjoittelu, mikä luo pohjan sille, että harrastaminen on lajin luonteesta huolimatta turvallista, tarkentaa Leppiaho.

Nyrkkeily kestääkin hyvin vertailun urheilulajien välillä turvallisuuden suhteen. Edes harrastustunteihin suhteutettuna nyrkkeily ei Suomessa yllä urheilutapaturmatilastojen kymmenen vaarallisimman lajin joukkoon. Sen sijaan laji tarjoaa jatkuvasti uutta opittavaa sekä kehittää kuntoa.

- Seuratoiminta tarjoaa myös yhteisöllisyyttä, joka on nuorille hyväksi, lisää Leppiaho.

Rovaniemen Reippaan kilpanyrkkeilykurssi alkaa keskiviikkona 31.8. klo 17.00 Wiljamin alasalissa, kansantalon alakerrassa osoitteessa Urheilukatu 1. Sisäänkäynti salille tapahtuu sisäpihan puoleisesta päädystä. Lisää tietoa löytyy osoitteesta www.rovaniemenreipas.fi/nyrkkeily.


© 2011 Rovaniemen Reipas