Viantie ja Palosaari sarjavoittoihin Ruskaturnauksessa

Kuvateksti: Anni Viantie (punainen asu) voitti 64-kiloisten finaalissa Nina Anttosen.

Helsingin Tarmoa edustava Julia Ussik palkittiin parhaana nyrkkeilijänä kansainvälisessä Ruskaturnauksessa Lyseonpuiston lukiolla 5.-9. syyskuuta. Ussik iski sarjassa 57 kg.
Teknisimpänä nyrkkeilijänä palkittiin ruotsalaista Hammarby IF Boxingia edustava Hassan Ali Yusefi, taistelijana Rovaniemen Reippaan Anni Viantie, fair play -nyrkkeilijänä Turun Jyryn Lauri Korhonen sekä parhaana seurana Helsingin Tarmo.
Sunnuntain finaaleissa nähtiin kaksi Reippaan nyrkkeilijää. Anni Viantie voitti 64-kiloisten loppuottelussa Helsingin Tarmon Nina Anttosen tuomareiden yksimielisellä päätöksellä.
Henrik Palosaari iski myös voitokkaasti 81-kiloisissa. Yksimielinen voitto lohkesi Lauri Korhosta vastaan.

Kansainvälinen 29. Ruskaturnaus, sunnuntain loppuottelut:
Naiset:

51 kg: Lehtonen Satu AkI–Kosonen Noora HeTa 3-0.
57 kg: Ussik Julia HeTa–Turunen Elina KuRi 3-0.
64 kg: Viantie Anni RoRe–Anttonen Nina HeTa 3-0
Miehet:
75 kg: Broström Jukka-Pekka ONS–Terentjev Jevgeni Venäjä TKO-I 2. erä.
91 kg: Tarasov Aleksandr Venäjä–Lesovski Sergei Venäjä 2-1.
60 kg: Ali Yusefi Hassan Ruotsi–Liljeroos Timo HeTa 2-1.
64 kg: Perhomaa Mikael OKK–Behruz Aydin OKK 3-0.
69 kg: Kolyasin Ilia STB–Kolyasin Lev STB WO.
81 kg: Palosaari Henrik RoRe–Korhonen Lauri TuJy 3-0.

Kommentit finaaleista:

N51kg Lehtonen Satu AKI – Kosonen Noora HeTa 3-0

Ylivoimainen voitto Lehtoselle. Fysiikaltaan ja tekniikaltaan vastustajaansa verrattuna parempi Lehtonen vei ottelun kaikki erät selkeästi.

N57kg Ussik Julia HeTa – Turunen Elina KURI 3-0

Turunen piti pääosin keskikehää hallussaan. Vastustajaansa monipuolisempi ja nopeampi Ussik otti selvän pistevoiton.

N64kg Viantie Anni RoRe - Anttonen Nina HeTa 3-0

Tasaisen ja tunnustelevan alun jälkeen Viantie hyödyntää ulottuvuutensa lyöden osumat. Viantien painostus palkitaan 3-0 voitolla.

Y75kg Broström Jukka-Pekka ONS – Terentjev Jevgeni RUS TKO-I R2

Hyvätasoisen ensimmäisen erän vei nopea ja monipuolisesti lyönyt Venäläinen. Toisessa erässä tullut silmäkulmavamma päätti ottelun Broströmin hyväksi.

Y91kg Tarasov Aleksandr RUS – Lesovski Sergei RUS 2-1

Lopputuloksesta voisi olla perustellusti toistakin mieltä. 39-vuotias Tarasov vei seuratoverusten välisen ottelun, joka ei tasoltaan noussut klassikoiden joukkoon.

Y60kg Ali Yusefi Hassan SWE – Liljeroos Timo HeTa 2-1

Vasenkätinen Ruotsalainen vastustajaansa liikkuvampi ja nopeampi. Hyvätasoinen ja vauhdikas ottelu, jossa nähtiin tarkkaa ja teknistä nyrkkeilyä.

Y64kg Perhomaa Mikael OKK – Behruz Aydin OKK 3-0

Seuratoverusten välinen ottelu. Ei mainittavia tapahtumia, teknistä nyrkkeilyä.

Y81kg Palosaari Henrik RoRe - Korhonen Lauri TuJy 3-0

Ensimmäinen erä aktiivisemman Palosaaren komennossa. Ottelu etenee Palosaaren pitäessä keskikehää hallussa lyöden osumat. Korhoselta hyviä osumia vastahyökkäyksistä.