Anni Viantie ja Henrik Palosaari vahvassa iskussa Ruskaturnauksessa

Kuvateksti: Anni Viantie voitti näytöstyyliin Lilli Ahlstedin.

Rovaniemen Reippaan Anni Viantie ja Henrik Palosaari sekä Lapin Lukon Kati Ylivirta iskivät sarjojensa loppuotteluihin 10. syyskuuta nyrkkeilyn kansainvälisessä Ruskaturnauksessa Lyseonpuiston lukiolla, Rovaniemellä.
Anni Viantie nyrkkeilee Ruskaturnauksessa normaalisarjaansa ylempänä 69-kiloisissa. Lauantaina hän voitti näytöstyyliin Karkkilan Sisun Lilli Ahlstedin 3–0. Edellisen kerran toukokuussa kehään noussut Viantie tunnusti, että pitkä ottelutauko näkyi kehässä.
– En päässyt oikein missään vaiheessa normaalirutiiniin. Keskittyminenkään ei ollut niin tiukkaa kuin pitäisi olla. Yleensä olen päässyt parempaan fiilikseen, kun ottelen omassa sarjassani, 64-kiloisten kotimaan ykkönen jutteli.
– Nyt menin vähän vastustajan mukaan. Tärkeintä kuitenkin on, että saan otteluja alle syksyn kovia turnauksia silmällä pitäen, Viantie jatkoi.
Viantie kohtaa sunnuntain loppuottelussa Oulun Kehäkerhon Hanna-Maaria Perkkiön, jonka hän voitti kaksikon aiemmassa kohtaamisessa.
Viantie valmistautuu lokakuun alussa Bulgarian Sofiassa lyötävään Balkanin turnaukseen. Sieltä saa esimakua syyskauden päätavoitteeseen, marraskuun puolivälissä samassa paikassa nyrkkeiltävään naisten EM-turnaukseen.
Henrik Palosaari joutui 81-kiloisissa tiukalle Venäjän Dmitri Semenjukia vastaan. Lopputulos oli kuitenkin 3–0 rovaniemeläisen hyväksi.
– Matsikunto oli vähän ruosteessa, mutta ottelu tuntui olevan koko ajan hallinnassa. Jaksoin kolme erää paremmin kuin Semenjuk, Palosaari luonnehti.
Kehätuomari laski ensimmäisessä erässä lukua Palosaarelle.
– Kompastuin, mutta tuomari tulkitsi kaatumisen johtuneen vastustajan lyönnistä. No, onneksi se ei vaikuttanut lopputulokseen, Palosaari totesi.
Palosaari saa finaalissa vastaansa Suomen ykkösnyrkkeilijän, Helsingin Kotkien Rafael Ekroosin, joka kukisti omassa ottelussaan Venäjän Sergei Lesovskin.

57-kiloisissa otteleva Ylivirta voitti lauantaina Kajaanin Kuohun Krista Kovalaisen puhtaasti 3–0 ja kohtaa sunnuntaina Tampereen Työväen Nyrkkeilijöiden Marjut Laustin, joka on tämän vuoden Suomen mestari sarjassa 54 kiloa.
Ylivirta ja Lausti ratkaisevat keskinäisessä kamppailussaan sarjavoiton, vaikka tarkkaan ottaen kyse ei ole loppuottelusta. Ruskaturnauksessa kokeillaan uutta round robin -järjestelmää, missä sarjan neljä nyrkkeilijää ottelevat kaikki kaikkia vastaan. Normaalisti pelistä pullahtaa yhdellä tappiolla, mutta tässä systeemissä on mahdollisuus jatkaa.
Ylivirta hallitsi lauantain vauhdikasta ottelua vakuuttavasti, vaikka harmitteli vastustajan onnistuneita lyöntejä.
– Liian paljon tuli iskuja omaan päähän. Kun molemmilla on hyvä kestävyys, niin ottelussa riittää vauhtia, Ylivirta taustoitti.
Kokenutta Laustia vastaan rovaniemeläisen taktiikkana on yrittää tehdä ratkaisuja kaukoetäisyydeltä.
Yksi rovaniemeläisfinaali Ruskakehässä nähtiin jo lauantaina, kun iltapäivän viimeisessä ottelussa kohtasivat Lapin Lukon Adriana Ylijurva ja Helsingin Tarmon Anette Valtanen. Valtanen voitti 60-kiloisten kultamitalin hajaäänin 2–1.
– Iskujen olisi pitänyt olla rennompia. Toisaalta ei tässä pettynytkään voi olla, sillä armeijan takia tullut vuoden ottelutauko tuntuu, Ylijurva totesi.
Hän paljasti, että treeniperiaatteet ovat muuttuneet kuluneen vuoden aikana.
– En suhtaudu nyrkkeilyyn yhtä tiukalla asenteella kuin aiemmin. Toisaalta into on tullut takaisin eikä kehään meneminen ole pakkopullaa, Ylijurva tuumi.
Kemin Innon Mira Hietala hävisi 51-kiloisissa Turun Teräksen Mia Salokanteleelle 0–3 ja Innon Alikhan Yafari A-nuorten 64-kiloisissa Boxing Club Waasan Jirawat Matchimille 1–2.
Loppuottelut ovat Lyseonpuiston lukiolla sunnuntaina alkaen kello 13. Viantien ja Palosaaren lisäksi Reippaan nyrkkeilijöistä finaaleissa nähdään Fatma Hajizadeh (51 kg).

Lauantain tulokset:

Naiset:
48 kg: Noora Kosonen HeTa-Laura Myllymäki ONS 3-0.
51 kg: Mia Salokannes TuTe-Mira Hietala KeI 3-0.
57 kg: Marjut Lausti TTN-Elina Turunen KuRi 3-0, Kati Ylivirta LaLu-Krista Kovalainen KajKu 3-0.
69 kg: Anni Viantie RoRe-Lilli Ahlsted KaSi 3-0.
60 kg (finaali): Anette Valtanen HeTa-Adriana Ylijurva LaLu 2-1.
Miehet:
81 kg: Henrik Palosaari RoRe-Dmitri Semenjuk Venäjä 3-0, Rafael Ekroos HeKo-Sergei Lesovski Venäjä 3-0.
60 kg: Ali Yusefi Ruotsi-Aleksandr Varlamov Venäjä, Markus Pasanen SeKJ-Timo Liljeroos HeTa 3-0.
69 kg: Amin Nuri HeKo-Ferdous Sahar Ruotsi 3-0, Aydin Behruz OKK-Roni Reimi LaKa 3-0.
75 kg: Ilari Kujala KNK-Santeri Laine KKU 3-0, Nikolai Vetsherko Venäjä-Joonas Koskikangas ONS 3-0.
A-juniorit:
64 kg: Jirawat Matchim WBC-Alikhan Yafari KeI 2-1.

Ruskaturnauksen nettisivu:

http://www.ruskaturnaus.com/


© 2011 Rovaniemen Reipas