Viikonvaihteen TUL-turnauksessa kova taso - mukana kuusi Suomen mestaria

Kuvateksti: Fatma Hajizadeh on 51-kiloisten suosikki.

Kuusi hallitsevaa Suomen mestaria nähdään kehässä viikonvaihteessa Lapin urheiluopistolla iskettävässä nyrkkeilyn TUL-turnauksessa, joka on samalla karsintaturnaus huhtikuussa Porissa käytäviin SM-kilpailuihin.

Yleisön kannalta on ilahduttavaa, että hallitsevista Suomen mestareista kolme edustaa turnauksen järjestäviä seuroja Rovaniemen Reipasta ja Lapin Lukkoa.

Rovaniemen Reippaan Fatma Hajizadeh on rankinglistan ykkönen ja viime vuoden SM-kultamitalisti 51-kiloisissa. Rovaniemeläisen haastajia ovat kotimaisen listan kakkonen Turun Teräksen Mia Salokannel ja kolmonen Oulun Nyrkkeilyseuran Laura Myllymäki. Hajizadehin tuttu "paikallisvastustaja" Kemin Innon Mira Hietala on rankattu 54-kiloisten kolmoseksi, mutta pudottautuu viikonvaihteessa sarjaa alemmas.

57-kiloisissa voidaan nähdään mielenkiintoinen finaali, sillä tämän sarjan rankingykkönen ja Suomen mestari Lapin Lukon Kati Ylivirta sekä sarjan 54 kiloa rankingykkönen ja Suomen mestari Tampereen Työväen Nyrkkeilijöiden Marjut Lausti ovat ilmoittautuneet samaan painoluokkaan.

Rovaniemen Reippaan Anni Viantie kilpaili viime vuonna säästeliäästi, joten 64-kiloisten rankingykkösen ja Suomen mestarin nykykunto kuuluu turnauksen mielenkiinnon kohteisiin. Samaan sarjaan on ilmoittautunut myös listan kakkonen Joutseno Boxing Clubin Noora Heiskari.

Miesten sarjoissa 64-kiloisten ennakkosuosikki on Rovaniemen Reippaan Joonas Koivuranta, joka nousi loppuvuoden saavutuksillaan rankinglistan piikkipaikalle.

Painoluokkaa alempana 60-kiloisissa kehään nousee uransa alkutaipaleella oleva Reippaan Jones Najibi. Sarjan suosikki on rankinglistan kakkonen Tampereen Voimailuseuran Niazz Ahmadi.

Hajizadehin, Laustin, Ylivirran ja Viantien ohella viime vuoden Suomen mestareista turnaukseen osallistuvat Tampereen Voimailuseuran Muhammed Abdilrasoon (69 kiloa) ja Kauhajoen Kamppailu-Urheilijoiden Santeri Laine (75 kiloa).

Kaikille Suomen Nyrkkeilyliiton seuroille avoimella kilpailulla on pitkät perinteet. Työväen Urheiluliiton (nykyinen Suomen Työväen Urheiluliitto) mestaruuksista iskettiin ensimmäisen kerran vuonna 1923. Urheilun eheytymisen myötä TUL:n mestaruusturnaus muuttui avoimeksi vuonna 1994. Nykyisellä TUL-turnauksen nimellä on kisailtu vuodesta 2010 lähtien.

Suomen Nyrkkeilyliiton kilpailuvaliokunta ja valmennusjohto julkaisevat SM-rankinglistan tämän kuun lopulla. Sen jälkeen käydään vielä yksi karsintaturnaus (24.–25.3. Vantaalla) ennen SM-kisoja, jotka ovat Porissa 13.-15.3.

TUL-turnaus alkaa Lapin urheiluopistolla, Rovaniemellä perjantaina 26.1. kello 18. Ottelut jatkuvat lauantaina kello 14, ja finaalit lyödään sunnuntaina kello 12.

Lisätietoja (mm. osanottajat):

http://www.ruskaturnaus.com/index.php

 


© 2011 Rovaniemen Reipas