Viantie paras nainen, Koivuranta teknisin ja Reipas paras seura TUL-turnauksessa

Kuvateksti: Reipas oli hyvin esillä turnauksen parhaiden palkitsemissa. (Kuva: https://www.facebook.com/ruskaturnausboxing/)

Rovaniemen Reippaan Anni Viantie ja Joonas Koivuranta pitivät odotetusti pintansa nyrkkeilyn TUL-turnauksen finaaleissa sunnuntaina Lapin urheiluopistolla, Rovaniemellä. Sarjojensa kotimaiset rankingykköset poistuivat kehästä voittajina.

Viantie palkittiin turnauksen parhaana naisnyrkkeilijänä. Koivuranta sai puolestaan kisojen teknisimmän nyrkkeilijän palkinnon. Rovaniemen Reipas palkittiin TUL-turnauksen parhaana seurana.

Viantie joutui yllättävän tiukalle 64-kiloisissa Joutseno Boxing Clubin Noora Heiskaria vastaan. Sarjavoitto irtosi kaikkien tuomareiden yksimielisellä päätöksellä.

Viantie ja Heiskari kohtasivat viimeksi toisensa viime vuoden SM-finaalissa, missä Viantie veti pitemmän korren.

- Olen myös sparrannut Nooran kanssa, joten hyvin me toisemme tunnemme. Tällä kertaa oli vaikea saada uppareita ja sivukoukkuja perille.

- Nooran tyyli on melko aggressiivinen. Aivan joka tilanteessa en ollut tarpeeksi aktiivinen, mutta onneksi ottelu kuitenkin koko ajan hallussa, Viantie pohti.

Tärkeintä Viantielle TUL-turnauksessa oli kahden kovan ottelun saaminen pitkän kilpailutauon jälkeen.

- Kuusnelonen on Suomessa hyvä sarja. Turnauksissa saa kunnon matseja, kun sarjassa on viisi–kuusi tasaväkistä nyrkkeilijää, Viantie muistutti.

Kouvolassa asuva Viantie aikoo käydä ainakin yhdet kisat ennen SM-turnausta.

Miesten 64-kiloisten loppuottelussa Joonas Koivuranta ja porvoolaista Borgå Boxingia edustava Rami El Jahiri ottivat itsestään kaikki irti kolme erän kehätaistossa. Koivuranta oli kaikkien tuomareiden mukaan parempi.

- Rami on tosi hankala vastustaja. Tiesin, että hän on hidas ja väsynyt, mutta silti sai tehdä kyllä tosissaan töitä, Koivuranta huokaisi helpotuksesta.

Koivurannalle TUL-turnaus oli tärkeä välietappi matkalla kohti SM-kisoja.

- Ottelin täällä ensimmäistä kertaa Timo Liljeroosia ja Rami El Jahiria vastaan. En tarkoituksella katsonut Ramin välieräottelua perjantaina.

- Valmistautuminen SM-turnaukseen on aikataulussa, kun kolme asiaa eli perhe, nyrkkeily ja työ ovat tasapainossa, seuraavaksi todennäköisesti Raahessa neljän viikon kuluttua kisaava Koivuranta sanoi.

60-kiloisissa Tampereen Voimailuseuran Niazz Ahmadi ja Rovaniemen Reippaan Jones Najibi kohtasivat toistamiseen. Tulos oli sama kuin perjantaina eli Ahmadi voitti 5-0.

Viime vuonna 57-kiloisten Suomen mestaruuden voittanut Lapin Lukon Kati Ylivirta oli kotikehässä uuden tilanteen edessä. Hän meni loppuvuodesta ylikuntoon ja on harjoitellut joulusta lähtien puolitehoilla.

Kevyt harjoittelu ei kuitenkaan näkynyt kehässä. Ylivirta ja 60-kiloisten finaalivastustaja Kajaanin Kuohun Krista Kovalainen tarjosivat yleisölle vauhdikkaan ja kovalyöntisen kamppailun. Ylivirta oli niskan päällä ensimmäisessä ja kolmannessa erässä ja turnausvoitto heltisi lopulta hajaäänituomiolla 4–1.

- Meillä on aina ollut Kristan kanssa vauhdikkaita otteluja. Olin yllättynyt, että pystyin nyrkkeilemään noin tehokkaasti, Ylivirta totesi taiston tauottua.

Ylikuntotila on urheilijalle paha peikko.

- Kahta asiaa on hankalaa vetää sataprosenttisella teholla. Töissä on ollut kiireitä, ja sen jälkeen on pitänyt mennä salille, kiinteistösihteerinä työskentelevä Ylivirta taustoitti.

Rovaniemeläinen sai viime vuonna uusia vinkkejä pohjoismaisella leirillä ruotsalaiselta Peter Erikssonilta.

- Hän näki heti, että olen harjoitellut liian kovilla sykkeillä. Nyt sykkeet mitataan joka treenissä.

Ylivirta ei ole tehnyt vielä lopullista päätöstä lähteekö hän puolustamaan SM-kultaa huhtikuussa Poriin.

- Kehon pitää antaa vielä levätä rauhassa. Katsotaan sitten lähempänä kisoja, Ylivirta tuumi.

TUL-turnaus, loppuottelut:

Naiset:

48 kg: Noora Kosonen HeTa–Jessica Eklund OUK 5–0.

51 kg: Mia Salokannel TuTe–Laura Myllymäki ONS 5–0.

60 kg: Kati Ylivirta LaLu–Krista Kovalainen KajKu  4–1.

64 kg: Anni Viantie RoRe–Noora Heiskari JBC 5–0.

Miehet:

60 kg: Niazz Ahmadi TVS–Jones Najibi RoRe 5–0.

64 kg: Joonas Koivuranta RoRe–Rami El Jahiri BoBox 5–0.

69 kg: Muhammad Abdilrasoon TVS–Roni Reimi LaKa 5–0.

81 kg: Aleksi Virtanen LaKa–Joona Roth, KaiKu 3–2.

91 kg: Jukka-Pekka Broström TaE–Joni Vilmi TTN rsc 3. erä.

Palkitut:

Miesnyrkkeilijä: Muhammed Abdilrasoon TVS.

Naisnyrkkeilijä: Anni Viantie RoRe.

Teknisin nyrkkeilijä: Joonas Koivuranta RoRe.

Fair play: Joona Roth KajKu.

Taistelija: Aydin Behruz OKK.

Paras seura: Rovaniemen Reipas.


© 2011 Rovaniemen Reipas