Osmo Pähdille Elämänura Uno-palkinto

Kuvateksti: Osmo Pähti sai Elämänura Uno-palkinnon.

Rovaniemen Reippaan nyrkkeilyvalmentaja Osmo Pähti sai Elämänura Uno-palkinnon Lapin Urheilugaalassa lauantaina 9. huhtikuuta Tornion Torandassa.
Rovaniemen Reippaaseen vuonna 1952 liittynyt Pähti, 82, on toiminut urheilu-uransa jälkeen valmennus- ja luottamustehtävissä 1960-luvulta lähtien. Omalla aktiiviurallaan hän pelasi jalkapalloa Rovaniemen Työväen Palloilijoissa ja Rovaniemen Reippaassa sekä nyrkkeili Lapin Lukossa.
Pähti toimi Lukon nyrkkeilijöiden valmentajana 1971–1978. Reippaan nyrkkeilijöiden valmennuksesta hän on vastannut vuodesta 1978 lähtien.
Omista valmennettavista kansainvälisesti menestyneimpiä ovat olleet vuoden 1981 EM-pronssimitalisti Vesa Viik, Barcelonan 1992 olympiapaikan iskenyt Petri Männikkö sekä vuoden 2000 EM-kisoissa Suomea edustanut Samuli Leppiaho. Männikkö ja Leppiaho nyrkkeilivät myöhemmin myös ammattilaisina.
Jalkapallossa Pähti valmensi aikoinaan Reippaan nappuloita sekä yhden sarjakauden myös miesten edustusjoukkuetta vuonna 1970.
Pähti on toiminut muun muassa Rovaniemen kaupungin liikuntalautakunnassa, Lapin läänin liikuntalautakunnassa ja Suomen Työväen Urheiluliiton nyrkkeilyjaostossa.
Pähti toimii edelleen Lapin Urheiluopistosäätiön hallituksen puheenjohtajana sekä valtuuskunnan varapuheenjohtajana. Rovaniemen Reippaan johtokuntaan hän on kuulunut keskeytyksettä 55 vuotta.
Rovaniemen Reipasta gaalassa edustivat Sari Nisula, Petri Tanninen ja Hanna-Riikka Martimo.


© 2011 Rovaniemen Reipas