Masterspainonnoston SM-kilpailuissa nähdään olympiaedustajia ja julkisuuden henkilöitä

Rovaniemen Reippaan Miia Lantto nostaa 35-vuotiaiden sarjassa 59 kiloa.

Masterspainonnoston suosio kasvaa tasaisesti. Viikonvaihteessa Lapin urheiluopistolla, Rovaniemellä käytäviin SM-kilpailuihin ilmoittautui peräti 262 urheilijaa. Kilpailuissa kolistelevat rautaa yli 35-vuotiaat painonnostajat.
Ikähaarukka on laaja, sillä ensimmäisenä kilpailupäivänä perjantaina tankoon tarttuu järjestävää seuraa Rovaniemen Reipasta edustava 88-vuotias Reino Laine. Hän on kilpaillut masterseissa vuosikymmeniä - painonnoston ohella myös yleisurheilun heittolajeissa ja lentopallossa. Laineen ikäluokka M85 otettiin ensimmäistä kertaa SM-kisojen ohjelmaan.
Takavuosien maajoukkuenostajista ovat mukana muun muassa Vaasan Kiiston Uolevi Kahelin (M70), Lohja-Liftingin Jari Hirvonen (M60), Lohja-Liftingin Arto Savonen (M60), Rovaniemen Reippaan Samuli Pirkkiö (M50) ja Tampereen Pyrinnön Jyrki Welling (M45). Kahelin oli mukana Los Angelesin 1984 ja Savonen Barcelonan 1992 olympialaisissa.
Naisten sarjoissa raskaita rautoja liikuttelevat Tampereen Pyrinnön Niina Laine (N40) ja Lohja-Liftingin Riina Saksa (N40).
Julkisuudessa tunnetuin masterspainonnostoseura on Porlammin Pamaus, joka on houkutellut lajin pariin muun muassa televisiokasvoja, poliitikkoja ja näyttelijöitä. Tällä kertaa Pamauksen tunnetuimmat SM-kilpailijat ovat perjantai-iltana kilpailevat Assi Koivisto-Allonen (N65) ja Barbara ”Baba” Lybeck (N55).
Kilpailut alkavat perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina kello 9. Tapahtumaan on vapaa sisäänpääsy.
SM-kisat ovat samalla MM-esikisat, sillä ensi vuonna samassa paikassa Lapin urheiluopistolla nostetaan toisen kerran masters-ikäluokan MM-mitaleista. Ajankohta on 5.-14. syyskuuta 2024.
Rovaniemellä on aiemmin nostettu masters MM-kisat 2015 sekä masters EM-kisat 2019.
Ensi vuoden kisoihin odotetaan jopa tuhatta urheilijaa.
Masters SM-kisoihin liittyvä tieto päivittyy Suomen Painonnostoliiton sivulle:

https://painonnosto.fi/

Kisoista tulee livelähetys:

https://www.youtube.com/watch?v=hbm1RyW1xBs


© 2011 Rovaniemen Reipas