Anette Kirkanen ja Jannike Bäckström nuorten EM-lavalle Bukarestiin

Kuvateksti: Anette Kirkanen hyvästelee 23-vuotiaiden ikäluokan nuorten EM-lavalla. Kuva The Process

Rovaniemen Reippaan Anette Kirkanen ja Jannike Bäckström kesyttävät tällä viikolla rautaa painonnoston 20- ja 23-vuotiaiden Euroopan mestaruuskilpailuissa Romanian pääkaupungissa Bukarestissa. Kirkanen hyvästelee EM-lavalla 23-vuotiaiden ikäluokan ja Bäckström 20-vuotiaiden ikäluokan.
Anette Kirkanen, 23, nostaa sarjassa 55 kiloa torstaina kello 19. A-ryhmässä on mukana 10 urheilijaa. Kirkanen sijoittui viime vuonna Albanian Dürresissa neljänneksi yhteistuloksella 165 kiloa, joka on myös tämänhetkinen Suomen ennätys.
Uransa toisiin EM-kilpailuihin osallistuvan Kirkasen ennätykset ovat tempaus 77 kiloa, työntö 92 kiloa sekä edellä mainittu yhteistulos 165 kiloa. Ne kaikki ovat myös 23-vuotiaiden Suomen ennätyksiä.
Samassa kilpailuryhmässä nostaa Alavuden Urheilijoiden Siri Sytelä, jonka yhteistulosennätys tähän sarjaan on 164 kiloa.
Sarjan ennakkosuosikki on Saksan Annika Pilz, joka sijoittui vuosi sitten EM-lavalla kolmanneksi 20-vuotiaiden ikäluokassa.
Jannike Bäckström, 19, nostaa sarjassa 64 kiloa lauantaina kello 11. A-ryhmässä on mukana 10 urheilijaa. Bäckström sijoittui viime vuonna Dürresissa seitsemänneksi yhteistuloksella 184 kiloa ja toissa vuonna Rovaniemellä neljänneksi yhteistuloksella 186 kiloa.
Bäckström osallistuu jo seitsemänsiin EM-kilpailuihinsa, kun lasketaan kaikki ikäluokat. Hänen ennätyksensä 64 kilon sarjassa ovat tempaus 85 kiloa, työntö 103 kiloa ja yhteistulos 186 kiloa. Bäckström oli keväällä yleisen sarjan EM-kisoissa sarjassa 71 kiloa ja kasasi silloin 191 kiloa.
Ennakkosuosikki on Romanian Anca Grosu, joka sijoittui vuosi sitten EM-lavalla neljänneksi.
Suomesta osallistuu EM-kisoihin 16 urheilijaa. Yksi joukkueen valmentajista on Rovaniemen Reippaan Rebin Rezazadeh.
Lisätietoa (muun muassa starttikirja) kilpailuista EWF:n sivulla:

https://ewf.sport/2022/12/29/bucharest-will-host-the-2023-european-junior-u23-championships/

Livelähetykset:

https://ewfsport.tv/

 


© 2011 Rovaniemen Reipas